Kiinteistö­palvelu­alalta löytyy paikka ihan kaikille

– ja töitä myös tulevaisuudessa

Mitä sinun tulisi OPOna tietää kiinteistö­palvelu­alasta ja sen näkymistä?

Tämän sivun sisältö on tarkoitettu sinulle, joka ohjaat nuoria kohti heidän tulevia ammattejaan. Haluamme avata kiinteistöpalvelualan maailmaa ja innostaa sinua kertomaan oppilaillesi monipuolisesta ja kehittyvästä alasta.

Perinteisistä palveluista älykkääseen kiinteistön hoitoon ja ylläpitoon

Kiinteistöpalveluala on kokenut valtavan muutoksen viime vuosina. Aiemmin ala tunnettiin lähinnä siivouksesta ja nurmikonleikkuusta. Uuden teknologian ja automaation ansiosta kiinteistöpalveluala on kehittynyt huimasti. Älykkäät järjestelmät, robotiikka ja digitalisaatio ovat tulleet uudenlaisiksi työkavereiksi osaksi päivittäistä työtä. Muun muassa tämä tekee alasta kiinnostavan ja monipuolisen.

Alan tulevaisuuden­näkymät

Kiinteistöpalveluala on jatkuvasti työllistävä ala, sillä niin kauan kuin on kiinteistöjä, alalla on myös töitä. Perustehtävien kuten siivouksen, teknisten palveluiden tai ulkoalueiden hoidon lisäksi kestävään kehitykseen, kiinteistöjen energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen tähtäävät uudet palvelut edellyttävät alan ammattilaisilta vähintäänkin osaamisen päivittämistä. Väestön ikääntyessä kiinteistöpalveluilla on myös tärkeä rooli esteettömän ympäristön hyvässä hoidossa.

Kiinteistöpalveluala on ollut jo pitkään yksi suurimmista kesätöiden tarjoajista eri puolilla Suomea. Kesätöissä nuorilla on oiva mahdollisuus tutustua alan erilaisiin tehtäviin.

Kenelle ala sopii?

Alaa kannattaa suositella erityisesti sellaisille nuorille, joilla on kiinnostusta teknologiaan, digitaalisten työkalujen käyttöön ja asiakkaiden kanssa toimimiseen. Ala tarvitsee niin fyysisen työn tekijöitä kuin heitä, joilla on vahvat asiakaspalvelutaidot. Kiinteistöpalveluala tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia urapolkuja ihan kaikille.

Kiinteistöpalveluala ei ole merkityksetön toimiala – se on kehittyvä, teknologiavetoinen ja Suomen huoltovarmuudenkin näkökulmasta elintärkeä ala. Yli 100 000 ihmistä työllistävä kiinteistöpalveluala tarvitsee tulevaisuudessa monipuolisia osaajia kehittämään alaa ja tuottamaan ammattimaisia palveluja asiakkaille.

Toivotamme mukavia hetkiä nuorten kanssa tutustuessanne kiinteistö­palvelualaan!