Kiinteistöpalvelualalla voi työskennellä esimerkiksi seuraavanlaisilla tehtävänimikkeillä:
Alan töitä voi etsiä eri työnhakuportaaleista kirjoittamalla hakusanaksi kiinteistöpalvelualan tehtävänimikkeitä.
Luotettava työntekijä on palvelu, josta löytää yhdestä paikasta lähes kaikki alan avoinna olevat työpaikat. Luo työnhakuprofiili ja laita tekoäly töihin, jolloin palvelu ehdottaa profiiliisi sopivia työpaikkoja. Palvelun kautta myös jaat profiilisi helposti työnantajille. Tutustu palveluun.
Katso myös Vastuullinen kesäduuni työpaikat!
Ammattiin tekemisen kautta
Alalle voi kouluttautua myös työn ohessa ja oppiminen onkin siirtynyt aiempaa enemmän työpaikoille. Työpaikalla järjestettävän koulutuksen muotoja ovat oppisopimuskoulutus ja koulutussopimus. Alan yritykset perehdyttävät ja kouluttavat työntekijöitään myös työn ohessa.
Oppisopimus
Oppisopimuskoulutus on pääosin työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettävää koulutusta, jota täydennetään tarvittaessa oppilaitoksessa tapahtuvalla opiskelulla. Oppisopimuksella voi suorittaa yksittäisen tutkinnon osan tai vaikka koko tutkinnon. Oppisopimuksen kesto on yksilöllinen, muutamista viikoista kolmeen vuoteen. Koko perustutkinnon suorittaminen vie noin 2–3 vuotta, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittaminen noin 1–1,5 vuotta. Kestoon vaikuttavat opiskelijan tavoitteet sekä mahdollinen aiemmin hankittu ammattiosaaminen. Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jonka ajalta opiskelija saa palkkaa alan työehtosopimuksen mukaisesti. Työpaikkaohjaaja vastaa opiskelijan ohjauksesta työpaikalla.
Koulutussopimus
Koulutussopimukseen perustuvassa koulutuksessa opiskelija hankkii osaamista työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä. Koulutusta täydennetään tarvittaessa oppilaitoksessa. Opiskelija ei ole työsuhteessa, joten hänelle ei makseta palkkaa koulutussopimuksen aikana tehdystä työstä. Koulutussopimus voi toimia hyvänä väylänä oppisopimukseen.